12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, în vizită la Kiev

(VIDEO) Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, în vizită la Kiev

Nancy Pelosi a făcut o călătorie neanunțată în capitala ucraineană, devenind cel mai înalt oficial al SUA care s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski de la izbucnirea războiului, notează CNN.

Biroul lui Pelosi a confirmat călătoria într-o declarație de duminică, spunând că președintele a condus o delegație oficială a Congresului în Ucraina – prima de la invazia Rusiei.

„Delegația noastră din Congres a avut ocazia solemnă și onoarea extraordinară de a se întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy și cu alți oficiali ucraineni de rang înalt la Kiev”, potrivit comunicatului. „Delegația noastră a transmis respectul și recunoștința noastră președintelui Zelenskyy pentru conducerea sa și admirația noastră față de poporul ucrainean pentru curajul său în lupta împotriva opresiunii Rusiei.”

Pelosi a fost însoțită de președintele Jim McGovern, președintele Gregory Meeks, președintele Adam Schiff, congresmanul Barbara Lee, congresmanul Bill Keating și congresmanul Jason Crow.

Delegația se va îndrepta în continuare spre Polonia

Delegația se va îndrepta în continuare spre Polonia, a precizat biroul lui Pelosi, unde politicienii americani se vor întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu alți înalți oficiali.

„Când ne vom întoarce în Statele Unite, o vom face mai bine informați, profund inspirați și gata să facem ceea ce este necesar pentru a ajuta poporul ucrainean în timp ce apără democrația pentru națiunea lor și pentru lume”, se încheie comunicatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS