21.7 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina consolidează graniţa cu regiunea separatistă Transnistria, după ultimele incidente

Ucraina consolidează graniţa cu regiunea separatistă Transnistria, după ultimele incidente

Forţele ucrainene de apărare din regiunea Odesa, pe ţărmul Mării Negre, au consolidat frontiera de stat cu Republica Moldova, după incidentele care au avut loc în ultimele zile în regiunea separatistă Transnistria.

Măsura a fost luată pe fondul „unei serii de provocări ruse în autoproclamata republică separatistă Transnistria”, a declarat joi Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa, pe contul său de Telegram, citat de agenţia locală Ukrinform.

Odesa se învecinează cu Transnistria şi, în ultimele zile, a fost ţinta mai multor bombardamente ruseşti 

Regiunea Odesa se învecinează cu Transnistria şi, în ultimele zile, a fost ţinta mai multor bombardamente ruseşti care au distrus o parte din infrastructură.

La rândul lor, separatiştii proruşi din Transnistria au anunţat că au avut loc mai multe atacuri asupra acestei regiuni, pe care mulţi experţi le consideră acţiuni subversive ale Rusiei menite să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

„Am întărit protecţia la frontiera de stat cu aşa-numita Transnistrie“

„Forţele de apărare continuă să realizeze operaţiuni de luptă în protejarea şi apărarea (oraşului) Odesa şi a regiunii. În special, am întărit protecţia la frontiera de stat cu aşa-numita Transnistrie, unde continuă provocările ruse pentru a crea anumite centre de tensiune”, a explicat Bratciuk.

El a adăugat că „în această noapte nu s-au înregistrat bombardamente în regiune, dar ieri (miercuri), o unitate de apărare aeriană a Forţelor Armate ale Ucrainei a doborât deasupra Odesei o dronă rusă Orlan-10, care strângea informaţii despre instalaţiile şi infrastructura armatei”.

Bratciuk a mai amintit că Rusia îşi regrupează navele în Marea Neagră şi continuă să blocheze navigaţia civilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS