13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaBiden va cere Congresului SUA un ajutor suplimentar pentru Ucraina

Biden va cere Congresului SUA un ajutor suplimentar pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden urmează să ceară Congresului să deblocheze o sumă suplimentară de 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina aflată în război, sumă care include ajutoare militare în valoare de 20 de miliarde de dolari, anunţă joi un oficial amerian de rang înalt, informează News.ro.

Preşedintele american urmează să-şi reitereze ”susţinerea ucrainenilor care-şi apărăr ţara şi libertatea împotriva războiului Rusiei” într-o alocuţiune, anunţă Casa Albă.

Această ”asistenţă militară şi în domeniul securtăţii” uriaşă reprezintă echivalentul ”armamentului şi muniţiei trimise poporului ucrainean”, precizează acest oficial.

Joe Biden intenţionează, de asemenea, să propună o lichidare a unei părţi sau a întregilor active ”cleptocratice” confiscate oligarhilor ruşi şi ca banii să fie transferaţi Kievului ”în vederea unei compensări a prejudiciului cauzat de agresiunea rusă”, a anunţat într-un comunicat guvernul american, o măsură cu privire la care are nevoie de acordul congresului.

Statele Unite au furnizat Ucrainei armament în valoare de peste trei miliarde de dolari, după ce această ţară a fost invadată de către Rusia, la 24 februarie.

Casa Albă încearcă în prezent să obşină o finanţare suficientă a acestor ajutoare militare până în decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS