9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCinci morți și 18 răniți la Odesa, după un atac cu rachete al armatei ruse

Cinci morți și 18 răniți la Odesa, după un atac cu rachete al armatei ruse

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 rănite în urma unor atacuri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a anunţat şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, citat de Agerpres.

„Odesa: cinci ucraineni ucişi şi 18 răniţi. Iar aceştia nu sunt decât cei care au fost găsiţi în acest stadiu. Potrivit tuturor aparenţelor, bilanţul va fi mai mare”, a indicat pe Telegram Andrii Ermak, precizând că printre cei ucişi figurează şi un „bebeluş de trei luni”.

Două rachete de croazieră au lovit o instalaţie militară şi alte două- clădiri rezidenţiale din Odesa, port la Marea Neagră. Alte două rachete (aparent X555 sau X101) au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian, a anunţat comandamentul operativ „Sud” al forţelor armate ucrainene.

Ultimul atac major asupra Odesei a avut loc la începutul lunii aprilie.

„Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti asupra Odesei este de a semăna teroare”, a scris ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba pe Twitter, cerând să fie pus „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS