9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPierderile reale ale armatei ruse, publicat din greșeală de un site pro-Kremlin

Pierderile reale ale armatei ruse, publicat din greșeală de un site pro-Kremlin

Pierderile reale ale Rusiei în Ucraina ar fi de peste 13.000 de soldați, în vreme ce alți 7.000 sunt dați dispăruți. De asemenea, pe crucișătorul Moskva și-ar fi pierdut viața 116 militari, iar alți peste 100 sunt dați dispăruți. Bilanțul ar fi fost furnizat de Ministerul rus al Apărării în cadrul unui briefing neoficial și publicat din greșeală de o publicație apropiată Kremlinului, care ulterior a șters informația de pe site. Publicația Readovka susține acum că i-a fost atacat contul și postarea a fost făcută de altcineva, scrie Digi24.

Informația a fost dezvăluită de Kevin Rothrock, editor al site-ului Meduza, site critic la adresa Kremlinului și interzis pe teritoriul Rusiei. Potrivit dezvăluirii, publicația Readovka, apropiată Kremlinului, a publicat pe o rețea socială bilanțul real al pierderilor suferite de Rusia în Ucraina, furnizat de Ministerul Apărării de la Moscova în cadrul unui briefing neoficial. 

Bilanțul exact, greu se făcut

Postarea a fost ștearsă ulterior, însă a putut fi recuperată cu ajutorul serviciului de arhivare Wayback Machine.

„În cadrul unui briefing neoficial, Ministerul rus al Apărării a anunțat date despre pierderile suferite în timpul operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei. Pierderile ireversibile ale părții ruse se ridică la 13.414 soldați. Alți circa 7.000 sunt dați dispăruți.

De asemenea, a fost anunțat și bilanțul pentru crucișătorul Moskva: au fost confirmați 116 morți și peste 100 de oameni sunt dați dispăruți”, se arată în mesajul despre care editorul Meduza afirmă că a fost postat de Readovka pe rețeaua VKontakte, șters și recuperat ulterior de jurnalist.

Mesajul mai precizează că bilanțul exact al victimelor este greu de făcut, din cauza intensității luptelor și a imposibilității de a avea acces la trupurile rămase pe câmpul de luptă.

Postarea nu se mai găsește acum pe pagina VKontakte a publicației Readovka, în schimb a apărut o dezmințire din partea acesteia. Publicația susține că i-a fost atacat contul și altcineva a făcut postarea respectivă, motiv pentru care a fost ștearsă. Totuși, când face referire la postarea ștearsă, Readovka scrie că ea ar fi conținut un bilanț de „3 milioane de morți”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS