6.7 C
Craiova
vineri, 3 februarie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaONU: Peste 5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești

ONU: Peste 5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești

Cifrele Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) arată că numărul ucrainenilor care au fugit în străinătate de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, se ridică acum la 5.010.971 de persoane, potrivit The Guardian.

Alte 7,1 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei, potrivit celei mai recente evaluări a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a ONU.

Acest lucru înseamnă că mai mult de un sfert din populația de 44 de milioane de locuitori a Ucrainei de dinainte de război fie a fugit din țară, fie a fost strămutată în interiorul țării în mai puțin de două luni.

Până la 30% din populație se va confrunta cu o formă de impact psihologic negativ

Șeful OIM, António Vitorino, a avertizat ieri că strămutarea în masă a populației va avea ca rezultat faptul că până la 30% din populație se va confrunta cu o formă de impact psihologic negativ și probleme de sănătate mintală.

Femeile, copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități au fost afectați în mod disproporționat, a spus Vitorino, mai mult de jumătate dintre copiii din Ucraina fiind strămutați.

Mulți sunt vulnerabili la trafic, „violență, exploatare și abuz” din partea rețelelor criminale care profită de criză, a avertizat Vitorino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS