23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaLavrov: Rusia nu intenționează ”în acest moment” să folosească arme nucleare în Ucraina

Lavrov: Rusia nu intenționează ”în acest moment” să folosească arme nucleare în Ucraina

În stadiul actual al conflictului, Rusia ia în considerare doar opțiunea de a folosi arme convenționale în Ucraina, nu arme nucleare, a anunțat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a declarat Lavrov, în cadrul unui interviu pentru India Today și preluat de site-ul cotidianului rus Kommersant.

Anterior, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că nu există planuri de a folosi arme nucleare în Ucraina. Potrivit acestuia, nimeni din Rusia nici măcar nu ia în considerare o astfel de idee.

Ţările occidentale vor lua „măsuri dramatice” dacă Rusia va folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

În martie, The New York Times a relatat că Statele Unite au creat un grup special „Tiger”, care elaborează un plan de răspuns al Washingtonului în cazul în care Moscova va folosi arme nucleare, biologice sau chimice. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țările occidentale vor lua „măsuri dramatice” dacă Rusia va folosi arme chimice sau biologice în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS