17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski speră că Ucraina va obține „în următoarele săptămâni” statutul de candidată la aderarea la UE

Zelenski speră că Ucraina va obține „în următoarele săptămâni” statutul de candidată la aderarea la UE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski speră că țara va obține „în următoarele săptămâni” statutul de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. El i-a transmis, luni, ambasadorului Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, două dosare voluminoase care constituie, practic, cererea de aderare a Ucrainei la UE.

În mod obişnuit, obţinerea statutului de candidat la aderare la UE „durează ani”, însă Bruxellesul „ne-a oferit cu adevărat oportunitatea de a angaja această procedură în câteva săptămâni sau luni”, a afirmat președintele Volodimir Zelenski, conform Digi24.

„Suntem cu adevărat convinşi că această procedură va fi activată în următoarele săptămâni”

„Poporul nostru este, în forul său interior, deja de multă vreme mental în Europa. Cu toate acestea, fiecare ţară trebuie să urmeze această procedură” a mai spus el. „Suntem cu adevărat convinşi că această procedură va fi activată în următoarele săptămâni”, a adăugat preşedintele ucrainean,

Ucrainenii sunt uniţi în ceea ce privește acest obiectiv, de a face parte din UE“

El consideră că aceasta ar constitui „un semnal important” pentru prietenia între Kiev şi Bruxelles. „Suntem convinşi că vom fi susţinuţi în acest demers”, a adăugat el. Potrivit lui Zelenski, „ucrainenii sunt uniţi” în ceea ce privește acest obiectiv, de a face parte din UE, pentru că vor „să se simtă egalii altor europeni”.

Ucraina se așteaptă să obțină statutul de țară candidată în iunie

Ucraina se așteaptă să obțină statutul de țară candidată în iunie, la următorul summit programat al Uniunii Europene, a declarat luni un oficial de la cabinetul președintelui Zelenski. „Apoi vom începe discuțiile de aderare, iar odată ce încep aceste discuții putem vorbi deja de intrarea Ucrainei în UE cu drepturi depline”, a spus oficialul ucrainean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS