9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAnchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre descoperite la Irpin

Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre descoperite la Irpin

Anchetatorii ucraineni au examinat luni 269 de cadavre exhumate la Irpin, oraș-satelit al capitalei Kiev, a anunţat un responsabil al poliţiei locale. Cadavrele au fost descoperite după retragerea forţelor ruse la sfârşitul lunii martie.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor dintre ucraineni și trupele ruse, înainte ca acestea din urmă să se retragă din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-şi concentra ofensiva în estul ţării.

„Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunct al şefului Direcţiei principale de investigaţii a poliţiei ucrainene, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

O expertiză medico-legală este în curs de desfăşurare

O expertiză medico-legală este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cauzele deceselor mai multor victime, a mai spus oficialul, arătând fotografii cu rămăşiţe umane puternic carbonizate.

Responsabilul poliţiei ucrainene a indicat că au fost inspectate şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că a ţintit civili

Rusia neagă că a ţintit civili şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina, mai notează Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS