11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPreot rus, amendat pentru că se roagă pentru poporul ucrainean

Preot rus, amendat pentru că se roagă pentru poporul ucrainean

Un preot ortodox dintr-o localitate din centrul Rusiei a fost amendat pentru că a spus că se roagă pentru ucraineni. Părintele Ioan Burdin a fost denunțat la poliție de cel puțin un enoriaș, relatează jurnalista Polina Ivanova de la Financial Times, citată de Digi24.

Burdin și-a început prima predică după izbucnirea războiului cu promisiunea că se va ruga pentru poporul ucrainean. Conform unei noi legi adoptate în Rusia, oricine spune despre războiul din Ucraina că este altceva decât o „operațiune militară specială” poate fi acuzat că răspândește informații false și riscă pedeapsa cu închisoarea.

Poziția preotului este în contradicție cu cea a conducerii Bisericii Ortodoxe Ruse, care sprijină războiul declanșat de Kremlin.

Burdin a declarat pentru FT că a fost tratat corect de către superiorul său, Mitropolitul Ferapont, deși cei doi nu sunt de acord în privința sprijinului pe care ar trebui să-l acorde un preot.

„Un preot nu poate împărtăși și nu poate predica părerile sale personale, pentru că oamenii așteaptă de la el cuvintele Bisericii”, ar fi spus arhiepiscopul.

„La urma urmei, Îl slujesc pe Dumnezeu”, a spus însă Burdin.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a refuzat să condamne decizia Kremlinului de a invada Ucraina, spunând că armata ucraineană este o „forță malefică”.

El a spus, de asemenea, că paradele Gay Pride organizate în Occident sunt o parte a motivului războiului din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS