16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPolitica(VIDEO) Zelenski: „Polonia, Moldova și România vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea“

(VIDEO) Zelenski: „Polonia, Moldova și România vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea“

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis miercuri, în a 49-a zi a războiului declanșat de Vladimir Putin, un mesaj în limba engleză. Acesta avertizează că, fără arme suplimentare din partea Occidentului, războiul va deveni „o baie de sânge fără sfârșit, care va răspândi mizerie, suferință și distrugere”. „Polonia, Moldova și România vor deveni următoarele ținte dacă Ucraina va cădea”, a avertizat Zelenski.

Vorbind în limba engleză, Zelenski a spus că Ucraina s-a apărat „mult mai bine decât a planificat” Rusia, însă aceasta încă are capacitatea de a ataca „nu numai împotriva Ucrainei”, scrie The Guardian.

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării și democrației noastre. Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene, dar nu este suficient. Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina.

Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade”, a avertizat Volodimir Zelenski, la mai bine de o lună și jumătate de la invazia Rusiei în Ucraina.

Un nou apel către Occident să trimită Ucrainei armament

El a făcut un nou apel către Occident să trimită Ucrainei armament, spunând că este nevoie de mai multe arme pentru a „salva milioane de ucraineni, precum și milioane de europeni”: „Avem nevoie de artilerie grea, vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă”.

Rusia „poate fi oprită doar de forța armelor” și „trebuie să se întâmple acum”

Președintele Ucrainei a insistat că Rusia „poate fi oprită doar de forța armelor” și „trebuie să se întâmple acum”.

Zelenski și-a încheie videoclipul spunând: „Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au toate motivele să ne ajute. Victoria finală împotriva tiraniei și numărul de oameni salvați depinde de ei. Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS