14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPatru președinți vor vizita astăzi Kievul

Patru președinți vor vizita astăzi Kievul

Președintele Poloniei, Andrzej Duda a anunțat că șefii Lituaniei, Gitanas Nauseda, Letoniei, Egils Levits și Estoniei, Alar Karis călătoresc cu el la Kiev.

„În drum spre Kiev, un oraș care a suferit teribil din cauza războiului cu Rusia de la ultima mea vizită”, a comentat președintele Estoniei despre vizita sa.

„Ne îndreptăm spre Kiev cu un mesaj ferm de sprijin politic și asistență militară. Lituania va continua să sprijine lupta Ucrainei pentru suveranitatea și libertatea sa. Până vom câștiga!”, a scris liderul lituanian.

„Liderii baltici și polonezi sosesc astăzi la Kiev pentru a se întâlni cu Vladimir Zelenski”, a declarat administrația prezidențială letonă.

Prima vizită a șefilor de stat în capitala Ucrainei de la începutul agresiunii ruse

Polonia este organizatorul vizitei și, împreună cu Ucraina, asigură logistica și securitatea acesteia, a adăugat el.

„Țările baltice sunt partenerii noștri cheie în problemele de securitate din regiune. Împreună am decis să mergem la Kiev”, a spus Kumokh.

Vizita președinților Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei la Kiev va fi prima vizită a șefilor de stat în capitala Ucrainei de la începutul agresiunii ruse. Duda și Naused s-au întâlnit ultima dată cu Zelenski la Kiev, în ajunul războiului.

De la începutul războiului, o serie de lideri și politicieni străini au vizitat deja capitala Ucrainei, multe ambasade și-au reluat activitatea la Kiev. Una dintre cele mai semnificative a fost vizita primului ministru britanic Boris Johnson .

Toate vizitele se fac pe calea ferată.

Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei la Kiev din cauza legăturilor sale strânse cu Federația Rusă.

În același timp, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu are deocamdată planuri să călătorească în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS