16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski: Lumea este responsabilă pentru atrocitățile din Ucraina

Zelenski: Lumea este responsabilă pentru atrocitățile din Ucraina

Volodimir Zelenski consideră lumea este responsabilă pentru atrocitățile comise de Rusia în Ucraina.

″Îmi amintesc, cu toții ne amintim, cărți despre cel de-al doilea război mondial și despre diavolul în uniformă – Adolf Hitler. Sunt responsabile acele țări care nu au participat la război? Țările care au lăsat forțele germane să mărșăluiască prin Europa? Lumea poartă responsabilitatea pentru genocid? Da. Da, este. Când ai capacitatea de a închide cerul – da, este înfricoșător, că ar putea începe un război mondial. Este înspăimântător. Înțeleg asta. Și nu pot pune presiune asupra acestor oameni, pentru că toată lumea se teme de război. Dar dacă lumea este responsabilă pentru asta, cred că da, da. Cred că da”, a declarat Zelenski, în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS, potrivit Al Jazeera.

Kadîrov: Forțele rusești vor ataca Kievul

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, afirmă că forțele rusești vor organiza o ofensivă împotriva Kievului și a altor orașe ucrainene.

“Va avea loc o ofensivă… nu doar asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate. Luhansk și Donețk – vom elibera complet în primul rând… și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe”, a declarat Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS