17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina: O nouă groapă comună în Buzova

Ucraina: O nouă groapă comună în Buzova

Oficialii ucraineni au anunțat că o groapă în care sunt îngropați cu zeci de civili a fost găsită în satul Buzova, lângă Kiev, în weekend-ul trecut, scrie The Guardian.

Buzova se află la 20 de kilometri sud-vest de Bucea, unde zeci de civili au fost găsiți morți după ce forțele ruse s-au retras la sfârșitul lunii martie.

Cadavrele au fost găsite într-un șanț de lângă o benzinărie, potrivit lui Taras Didych, șeful comunității Dmitrivka, care include Buzova și alte câteva sate din apropiere. Numărul morților nu a fost încă confirmat.
Taras Didici, şeful comunităţii Dmitrivka, care include Buzova şi alte câteva sate din apropiere, a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un şanţ din apropierea unei benzinării. Numărul morţilor încă nu a fost confirmat.

În timp ce forţele ruseşti erau angajate într-o ofensivă împotriva Kievului în primele săptămâni ale invaziei Moscovei, o serie de comunităţi din jurul capitalei, printre care Makariv, Bucea, Irpin şi Dmitrivka, au rămas sub tiruri constante.

La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană a raportat victime găsite în Buzova şi în apropiere, fiind găsite la acea dată aproximativ 30 de cadavre.

Peste 4,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, potrivit ONU

Peste 4,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, pe 24 februarie. Cei mai mulți au trecut granița în țările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).
“Escaladarea conflictului din Ucraina a provocat victime printre civili și distrugerea infrastructurii, forțând oamenii să-și părăsească casele în căutarea siguranței, protecției și asistenței”, a declarat, într-un comunicat, UNHCR, informează CNN.
Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați: aproape 2,6 milioane. Împreună, România, Ungaria și Republica Moldova au acceptat aproape 2 milioane de ucraineni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS