16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMarea Britanie, ajutor militar consistent pentru Ucraina

Marea Britanie, ajutor militar consistent pentru Ucraina

Ajutor militar major pentru Ucraina anunțat de Marea Britanie: rachete antinavă, vehicule blindate, sute de sisteme antiaeriene și antitanc. Marea Britanie va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă pentru a sprijini Ucraina, a anunţat sâmbătă Downing Street în urma discuţiilor dintre premierul Boris Johnson şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

Boris Johnson a anunţat o nouă asistenţă militară de 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă, pentru a sprijini Ucraina în această fază crucială, în timp ce asaltul ilegal al Rusiei continuă.

Potrivit oficialilor britanici, noul ajutor se adaugă la echipamentele militare de înaltă calitate în valoare de 100 de milioane de lire sterline anunţate vineri, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, alte 800 de rachete antitanc şi muniţii de înaltă tehnologie pentru lovituri de precizie.Boris Johnson a confirmat, de asemenea, un sprijin economic suplimentar, garantând o sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari -385 de milioane de lire sterline-în cadrul împrumuturilor acordate Ucrainei de Banca Mondială, ceea ce face ca garanţia noastră totală pentru împrumuturi să ajungă la 1 miliard de dolari.

Această sumă se adaugă la cele 394 de milioane de lire sterline pe care Regatul Unit le-a oferit sub formă de granturi şi va contribui la asigurarea în continuare a serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni.Boris Johnson este primul lider din G7 (principalele state industrializate din lume) care vizitează Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS