10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaȘeful NATO: În următoarele săptămâni, Rusia se va concentra pe preluarea completă a regiunii Donbas

Șeful NATO: În următoarele săptămâni, Rusia se va concentra pe preluarea completă a regiunii Donbas

Trupele ruse care se retrag din regiunea Kievului se regrupează, se reînarmează și își refac proviziile pentru a se concentra asupra estului și sudului Ucrainei, a avertizat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

El a atras atenția că în următoarele săptămâni Rusia se va concentra pe preluarea completă a regiunii Donbas.

Vladimir Putin mută un număr mare de forțe către estm în Rusia

Șeful NATO a spus că trupele ruse au părăsit regiunea Kiev şi nordul Ucrainei, dar Vladimir Putin mută un număr mare de forțe către est în Rusia.

„Ele se vor reînarma, vor primi efective suplimentare, întrucât au suferit mari pierderi, şi se vor reaproviziona pentru a lansa o nouă ofensivă foarte concentrată în regiunea Donbas”, a declarat Stoltenberg.

„Repoziţionarea forţelor ruse va dura un anumit timp, câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore”

Secretarul general al NATO a mai spus că „repoziţionarea forţelor ruse va dura un anumit timp, câteva săptămâni, înaintea lansării unei ofensive majore”: „Este esenţial ca aliaţii să îi susţină pe ucraineni, să îi ajute să se reînarmeze, pentru a le permite să se apere”.

El a făcut aceste declarații într-o conferinţă de presă organizată înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din ţările NATO, care joi vor discuta cu omologul lor ucrainean Dmitro Kuleba despre nevoile forţelor ucrainene.

„Nu vreau să dau alte detalii, dar vorbim despre sisteme de arme avansate. Vorbim, de exemplu, despre Javelin şi despre alte arme antitanc”, a mai spus Stoltenberg, spunând că este vorba despre sisteme „de cea mai bună calitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS