23.1 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSerghei Lavrov: Masacrul de la Bucha este „un atac fals” cu imagini „înscenate”

Serghei Lavrov: Masacrul de la Bucha este „un atac fals” cu imagini „înscenate”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că masacrul de la Bucha este un „atac fals”, cu imagini „înscenate”, care e menit să submineze Rusia.

Serghei Lavrov: „Zilele trecute, un alt atac fals a fost lansat în orașul Bucha din regiunea Kiev, după ce armata rusă a plecat de acolo, în conformitate cu planurile și acordurile încheiate. Câteva zile mai târziu, a fost înscenat un video, care acum este răspândit prin toate canalele media și pe rețelele sociale de către reprezentanții ucraineni și patronii lor occidentali.

Armata rusă a părăsit complet orașul pe 31 martie. În acea zi, primarul din Bucha a declarat solemn că totul este în regulă, iar, două zile mai târziu, am văzut acea înscenare care este acum folosită pentru a submina Rusia.

Am cerut o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU pe această problemă, deoarece considerăm acest tip de provocare drept o amenințare directă la adresa securității internaționale”, conform Digi24.

Autoritățile ucrainene au anunțat că investighează posibile crime comise de forțele ruse

Autoritățile ucrainene au anunțat că investighează posibile crime comise de forțele ruse, după ce sute de cadavre au fost găsite în orașul Bucha de la marginea Kievului, după retragerea militarilor ruși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS