21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMacron: Se impun noi sancțiuni pentru Rusia după crimele din Bucha

Macron: Se impun noi sancțiuni pentru Rusia după crimele din Bucha

Președintele francez Emmanuel Macron susține că sunt necesare noi sancțiuni împotriva Rusiei, după relatările conform cărora soldații ruși ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Declarația sa vine după ce, cu doar câteva ore înainte, surse din rândul UE au afirmat, pentru Financial Times, că liderii europeni iau în calcul un nou pachet de sancțiuni impuse Rusiei, cea mai puternică fiind un embargo pus asupra gazelor rusești.

Președintele francez a spus că vrea să vadă în această săptămână „o blocadă totală” asupra importurilor de cărbune și petrol rusesc în Uniunea Europeană.

„Nu putem lăsa să treacă. Trebuie să impunem sancțiuni care să descurajeze ce s-a întâmplat acolo (la Bucha), ce se întâmplă la Mariupol”, a arătat Macron.

Sancționarea industriei cărbunelui și petrolului ar fi în mod special „dureroasă” pentru Rusia, a estimat el, precizând că Franța își va coordona acțiunile în acest sens cu partenerii din Uniunea Europeană.

BBC notează că Macron a evitat să se pronunțe asupra unui eventual embargo asupra gazului rusesc, care asigură aproximativ 40% din necesarul blocului comunitar.

Autoritățile de la Kiev au acuzat Rusia de comiterea unui „masacru deliberat” la Bucha, unde presa internațională a relatat că au fost găsite cel puțin 20 de cadavre pe străzi, în urma retragerii forțelor Moscovei.

Anterior, procurorul general al Ucrainei a anunțat că în localitățile din jurul Kievului au fost reperate peste 400 de cadavre ale civililor, dintre care unele sunt în prezent autopsiate și supuse testelor ADN.

Moscova, la rândul său, a respins acuzațiile și le-a calificat drept „propagandă de război”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS