2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata ucraineană a preluat controlul asupra orașului Pripeat de lângă Cernobâl

Armata ucraineană a preluat controlul asupra orașului Pripeat de lângă Cernobâl

Trupele ucrainene au preluat controlul asupra orașului-fantomă Pripeat, din apropierea centralei nucleare de la Cernobâl, a anunțat duminică Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Hotnews.

„Astăzi, 3 aprilie, unitățile militare aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra zonei orașului Pripeat și a zonei de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei cu Republica Belarus”, se arată într-o postare pe Facebook.

Postarea includea o fotografie a drapelului ucrainean fluturând deasupra orașului.

Pripeat a fost evacuat în 1986, în urma exploziei și incendiului de la Cernobâl, cel mai mare dezastru nuclear din lume.

La sfârșitul lunii februarie, în prima săptămână de război, centrala de la Cernobâl și teritoriul din împrejurimi au fost capturate de armata rusă.

Dar, joi, trupele ruse și-au anunțat intenția de a pleca și de a preda controlul personalului ucrainean, potrivit Energoatom, întreprinderea de stat care supraveghează centralele nucleare din Ucraina.

„S-a confirmat că ocupanții, care au confiscat centrala nucleară de la Cernobâl și alte instalații din Zona de Excluziune, au mărșăluit în două coloane spre granița ucraineană cu Republica Belarus”, a spus Energoatom într-un comunicat publicat pe Telegram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS