28.4 C
Craiova
duminică, 14 iulie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia expulzează diplomați lituanieni, letoni și estonieni

Rusia expulzează diplomați lituanieni, letoni și estonieni

Ministerul rus de Externe a anunțat expulzarea a patru angajați ai ambasadei Lituaniei, trei angajați ai ambasadei Letoniei și trei angajați ai ambasadei Estoniei și ai biroului din Pskov al consulatului general estonian din Sankt Petersburg, ca măsură de represalii, relatează TASS.

„Într-o mișcare de tip «Tit-for-tat» (represalii echivalente – n.r.), a fost reziliată acreditarea a patru membri ai personalului ambasadei lituaniene, a trei membri ai personalului ambasadei letone și a trei membri ai personalului ambasadei estoniene și ai biroului din Pskov al consulatului general al Estoniei din Sankt Petersburg.

Acestora li s-a spus să părăsească Rusia în aceleași termene care au fost stabilite pentru plecarea personalului misiunilor diplomatice ruse din țările baltice”, a precizat marți Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Șefii misiunilor diplomatice ale acestor țări fuseseră convocați marți la Ministerul rus de Externe

Șefii misiunilor diplomatice ale acestor țări fuseseră convocați marți la Ministerul rus de Externe. Ambasadorilor le-au fost exprimate proteste ferme față de „expulzarea provocatoare și nefondată a personalului ambasadelor ruse din aceste țări baltice”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS