18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaDmitri Peskov: Nimeni nu se gândește să folosească arma nucleară în Ucraina

Dmitri Peskov: Nimeni nu se gândește să folosească arma nucleară în Ucraina


Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat la postul public de televiziune american că nimeni din Rusia nu se gândește nici măcar la ”ideea de a folosi arma nucleară” în Ucraina.

Reporterul Ryan Chilcote de la PBS i-a cerut luni seară lui Peskov să clarifice confuzia din jurul poziției Rusiei cu privire la un posibil atac nuclear, după ce oficialul rus a spus anterior că Rusia va folosi arme nucleare doar dacă însăși existența sa ar fi amenințată, scrie Reuters.

„Așadar, ați putea vă rog să ne clarificați ce anume ar echivala cu o amenințare existențială pentru Rusia?”, a întrebat Chilcote.

”Ei bine, în primul rând, nu avem nicio îndoială că toate obiectivele operațiunii noastre militare speciale din Ucraina vor fi îndeplinite. Nu avem nicio îndoială în acest sens. Dar orice rezultat al operațiunii, desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare. Avem un concept de securitate care spune foarte clar că numai atunci când există o amenințare pentru existența statului în țara noastră, putem folosi și vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea la adresa existenței țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Putin a amenințat de mai multe ori cu armele nucleare ale Rusiei

Reporterul PBS a insistat: „Deci, de ce să nu clarificăm asta chiar acum? De ce nu puteți, în numele Rusiei, să excludeți folosirea armelor nucleare în acest conflict, chiar aici?”.
La care Dmitri Peskov a răspuns: „Nimeni nu se gândește să folosească, nici măcar la ideea de a folosi o armă nucleară”.

Vladimir Putin a amenințat de mai multe ori cu folosirea armei nucleare, în contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS