12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata rusă se retrage din zona Kievului, potrivit CNN

Armata rusă se retrage din zona Kievului, potrivit CNN

Rusia începe să își retragă o parte forțe dinspre Kiev, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus (BTG) care părăsesc zonele învecinate din jurul capitalei ucrainene, după ce ministerul rus al Apărării a anunțat marți că a decis să „reducă drastic ostilitățile” din Kiev și Cernihiv, spun Statele Unite, potrivit CNN.

Vladimir Putin ar putea încerca să împartă Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud, avertizează oficiali americani.

Statele Unite au observat deja o schimbare majoră de strategie, potrivit doi înalți oficiali americani, care spune că forțele ruse se retrag acum din unele zone din nord pentru a se concentra asupra teritoriilor unde au obținut victorii, în sud și est.

SUA evaluează că Rusia își va acoperi retragerea cu bombardamente aeriene

SUA evaluează că Rusia își va acoperi retragerea cu bombardamente aeriene și de artilerie asupra capitalei, a spus unul dintre oficiali.

Oficialii americani avertizează că Rusia s-ar putea întoarce întotdeauna din nou dacă condițiile de luptă o permit.

Măsura vine în urma discuțiilor de pace dintre delegațiile ruse și ucrainene de marți la Istanbul.

În opinia SUA, aceasta nu este o ajustare pe termen scurt pentru regrupare, ci o mișcare pe termen mai lung

În opinia SUA, aceasta nu este o ajustare pe termen scurt pentru regrupare, ci o mișcare pe termen mai lung, deoarece Rusia se confruntă cu un eșec în ceea ce privește avansul spre nord.

Oficialul a spus că o consecință pentru care SUA sunt îngrijorate este menținerea aliaților europeni uniți în ceea ce privește presiunea economică și sprijinul militar, deoarece Washingtonul se așteaptă ca unii dintre ei să preseze Ucraina să accepte un acord de pace pentru a pune capăt luptei.

Șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei spune că președintele rus Vladimir Putin ar putea căuta să împartă Ucraina în două, precum Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Brig. Generalul Kyrylo Budanov, șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei, a declarat că operațiunile Rusiei în jurul Kievului au eșuat și că acum este imposibil ca armata rusă să răstoarne guvernul ucrainean. Războiul lui Putin se concentrează acum pe sudul și estul țării, a spus el.

Ministrul adjunct al Apărării ruse a anunțat marți „reducerea drastică a activității militare”

Ministrul adjunct al Apărării ruse, Alexander Fomin, a anunțat marți „reducerea drastică a activității militare” în zonele Kiev și Chernihiv.

Oficialul rus a susținut că decizia a fost luată pentru a spori încrederea reciprocă și pentru a crea condițiile necesare continuării negocierilor.

El a precizat că detaliile acestei decizii vor fi dezvăluite de către Statul Major, după revenirea delegației ruse la Moscova.

Decizia luate de Moscova a venit în contextul în care negociatorul ucrainean a precizat, la finalul rundei de discuții cu partea rusă, de la Istanbul, că Ucraina este gata să accepte statutul de neutralitate în cazul în care sistemul garanțiilor de securitate va funcționa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS