17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia va restricționa intrarea în țară a persoanelor din „țări neprietenoase” Moscovei

Rusia va restricționa intrarea în țară a persoanelor din „țări neprietenoase” Moscovei

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunţat luni că este în pregătire un decret prezidenţial vizând restricţionarea accesului pe teritoriul Rusiei pentru cetăţenii unor state responsabile de acţiuni ‘inamicale’, în plin val de sancţiuni contra Moscovei în urma ofensivei sale în Ucraina, transmite AFP.

„Un proiect de decret prezidenţial este în pregătire pentru introducerea de măsuri de represalii în ce priveşte vizele, în legătură cu acţiunile inamicale ale mai multor guverne străine“, a afirmat Lavrov cu ocazia unei reuniuni a partidului aflat la putere, Rusia Unită, conform Agerpres.

Proiectul prevede „o serie întreagă de restricţii“ pentru intrarea în Rusia, a indicat ministrul, fără a preciza ce ţări şi ce fel de persoane vor fi supuse acestor măsuri.

Moscova a publicat la începutul lunii martie o listă de ţări „neprietene“

În urma sancţiunilor economice occidentale, Moscova a publicat la începutul lunii martie o listă de ţări „neprietene“, printre care SUA, statele Uniunii Europene, Marea Britanie, Canada, Japonia, Elveţia, Taiwan, Coreea de Sud, Norvegia şi Australia.

Lavrov nu a precizat luni dacă decretul în cauză se va aplica împotriva acestor state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS