19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAustralia impune sancțiuni împotriva lui Lukașenko și asupra familiei sale

Australia impune sancțiuni împotriva lui Lukașenko și asupra familiei sale

Australia a impus vineri sancțiuni împotriva președintelui belarus Alexandr Lukașenko și asupra familiei sale pentru „ajutorul strategic” pe care Belarusul îl oferă Rusiei pentru a-și continua asaltul asupra Ucrainei, potrivit Reuters. Sancțiunile australiene mai vizează și 22 de „propagandiști pro-Kremlin” ruși.

Ministrul de externe australian, Marise Payne, a spus că printre persoanele sancţionate se numără „editori-şefi de la organizaţii precum Russia Today, Strategic Culture Foundation, InfoRos şi NewsFront”, astfel că numărul total de „propagandişti şi agenţi ai dezinformării ruși” sancţionaţi de Canberra a ajuns la 32.

Decizia reflectă „importanţa strategică a dezinformării în încercările Rusiei de a justifica invazia neprovocată şi ilegală declanşată de Putin asupra Ucrainei”, a spus şefa diplomaţiei australiene.

Rusia a introdus o nouă lege media la începutul lunii martie

Rusia a introdus o nouă lege media la începutul lunii martie care impune sancţiuni drastice pentru ceea ce descrie a fi dezinformarea în legătură cu forţele ruse, inclusiv folosirea unor cuvinte precum „invazie” sau „război” pentru a descrie acţiunea Rusiei în ţara vecină.

Presa rusă trebuie în schimb să descrie conflictul drept „operaţiune militară specială”.

Preşedintele Belarusului, fiul său, Viktor, şi soţia sa, Galina, sancţionaţi din cauza „sprijinului strategic” oferit de Belarus Rusiei

Preşedintele Belarusului, fiul său Viktor şi soţia sa Galina au fost sancţionaţi din cauza „sprijinului strategic” oferit de „Belarus Rusiei şi forţelor sale militare în atacul lor asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, se arată în declaraţia ministrului de externe, potrivit Agerpres.

Marise Payne a precizat că măsurile, anunţate la o lună de la începutul invaziei din Ucraina, au ca scop „să garanteze că Rusia şi cei care sprijină invazia sa ilegală şi neprovocată asupra vecinului său democratic vor plăti scump”.

Australia a impus alte 476 de sancţiuni împotriva a 443 de persoane

În afară de ultimele măsuri adoptate, Australia a impus alte 476 de sancţiuni împotriva a 443 de persoane, inclusiv oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin.

SUA au anunţat joi că vor impune sancţiuni împotriva a peste 400 de persoane şi entităţi din Rusia, printre care oligarhi, politicieni şi companii de apărare, din cauza legăturii cu invazia din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS