17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaStoltenberg: Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului

Stoltenberg: Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit, joi dimineață, la începutul summitului NATO.

“Armata Ucraineană este mult mai bine comandată, echipată acum decât în 2014, iar sprijinul altor țări combinat cu curajul ucrainenilor le permite să țină piept armatei ruse. Am oferit armatei muniție și combustibil, aliații oferă mai multe feluri de sprijin Ucrainei, dar am spus clar că nu vom trimite trupe NATO la sol și în aer. Facem asta ca să ne asigurăm că acest conflict nu va evolua dincolo de Ucraina.

Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului. Nu voi specula, dar NATO este gata să se apere și să reacționeze la orice fel de atac”, a spus Stoltenberg.

“A declarat o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar trebui să atacăm sisteme antiaeriene rusești, riscul unui război NATO-Rusia ar fi foarte mare”, a punctat oficialul, conform Stirile Pro Tv.

El a vorbit despre cheltuielile aliaților în privința apărării, lăudând decizia Germaniei de a investi mai mult în acest sector.

„Cerem Chinei să se alăture poziției alianței și să nu ofere sprijin pentru invazia Rusiei”

“În privința cheltuielilor naționale pentru aparate văd o urgență în rândul aliaţilor. Trebuie să investim mai mult în apărarea noastră, cred că aliații vor fi de acord. Sunt încântat, apropo de Germania care va chelui 2% din PIB pentru apărare. Această investiție a Germaniei va face diferența la nivelul intregii alianțe. Cerem Chinei să se alăture poziției alianței și să nu ofere sprijin pentru invazia Rusiei”, a punctat șeful NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS