10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaTrimiterea unor trupe de menţinere a păcii în Ucraina ar putea duce la o confruntare între NATO şi Rusia, avertizează Lavrov

Trimiterea unor trupe de menţinere a păcii în Ucraina ar putea duce la o confruntare între NATO şi Rusia, avertizează Lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a avertizat miercuri că trimiterea unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO şi Rusia, relatează Reuters.

Afirmațiile oficialului rus vin după ce Polonia a declarat săptămâna trecută că o misiune internaţională de pace ar trebui trimisă în Ucraina şi să i se dea mijloacele necesare pentru a se apăra.

Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directă între forţele armate ale Federaţiei Ruse şi Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat ministrul rus de externe într-o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că fac „dificile” negocierile ruso-ucrainene

În aceeaşi întâlnire, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că fac „dificile” negocierile ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este să „domine” ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancţiunilor, potrivit AFP.

„Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este greu să scapi de impresia că colegii noştri americani îi ţin de mână” pe ucraineni, a declarat ministrul rus de externe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS