8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaManevre de amploare în Belarus, în apropiere de frontiera comună cu Ucraina

Manevre de amploare în Belarus, în apropiere de frontiera comună cu Ucraina

Echipamente militare ruse şi belaruse se deplasează activ pe întreg teritoriul Republicii Belarus şi se acumulează de-a lungul frontierei cu Ucraina, a anunţat Statul Major al forţelor armate ucrainene în ultimul buletin de război, transmite miercuri EFE.

Potrivit Statului Major ucrainean, citat de agenţia Ukrinform, în Rusia continuă mobilizarea sub acoperire pentru a recupera pierderile în rândul trupelor ruse de ocupaţie, iar comisariatele ruse încearcă să recruteze militari în rezervă cu experienţă de luptă.

Statul Major ucrainean mai spune că trupele ruse sunt „demoralizate”

Statul Major ucrainean mai spune că trupele ruse sunt „demoralizate”, că forţele ucrainene continuă „operaţiunile de apărare în direcţiile est, sud-est şi nord-est”, că există grupuri operative care acţionează în Doneţk, în estul Ucrainei, şi că „este stopată înaintarea duşmanului în direcţia Zaporojie”, în sudul ţării.

„Principalele eforturi se concentrează pe protejarea frontierei de stat“

Pe direcţia nord-est, „principalele eforturi se concentrează pe protejarea frontierei de stat, descurajând ofensiva inamică în zona Malîn”, trupele ucrainene reuşind totodată să apere Cernigău şi „să împiedice înaintarea duşmanului către Kiev”, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte Mariupol (sud-est), oraş-port asediat şi bombardat de zile bune de către armata rusă şi unde sunt blocate circa 400.000 de persoane, fără curent electric, căldură sau apă, Statul Major ucrainean menţionează doar că „este menţinută apărarea circulară”.

„Duşmanul este demoralizat în unele regiuni. În timpul asaltului asupra oraşului Mariupol, într-una din unităţile forţelor speciale implicate în ostilităţi active, mai puţin de 10% din personal este pregătit să continue războiul, restul militarilor fiind ucişi, răniţi, bolnavi sau demoralizaţi”, potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS