11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUn ziarist rus își scoate la licitație Premiul Nobel pentru Pace şi va dona banii refugiaților ucraineni

Un ziarist rus își scoate la licitație Premiul Nobel pentru Pace şi va dona banii refugiaților ucraineni

Redactorul-șef al publicației Novaia Gazeta, Dmitri Muratov, a anunțat că a luat decizia de a-și dona Premiul Nobel pentru Pace, primit în 2021, către refugiații ucraineni, scrie G4Media.

În vârstă de 59 de ani, Dmitri Muratov, care are 59 de ani, a fost, în perioada 1995-2017, redactor-șef al publicației Novaia Gazeta, catalogată drept unul dintre „singurele ziare cu adevărat critice cu influență națională din Rusia de astăzi” de către Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor. Muratov a scris adesea despre subiecte sensibile, inclusiv încălcări ale drepturilor omului, corupție guvernamentală la nivel înalt și abuz de putere.

El a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în 2021, ăentru „eforturile de a proteja libertatea de expresie, care este o precondiție pentru democrație și pace durabilă“.

În anul 2010, lui Dmitrii Muratov i-a fost decernată Legiunea de Onoare a Franței.

„Novaia Gazeta și cu mine am decis să donăm medalia Premiului Nobel pentru Pace 2021 Fondului ucrainean pentru refugiați. Sunt deja peste 10 milioane (de refugiați – n.r.). Vă rugăm să răspundeți caselor de licitații care au scos la licitație acest premiu faimos în lume”, a afirmat Muratov.

De asemenea, Novaia Gazeta prezintă o serie de măsuri care ar trebui luate în prezent pentru a combate mai eficient criza refugiaților și războiul din Ucraina.

Ce trebuie făcut imediat:

  • opriți focul
  • faceți schimb de prizonieri
  • returnați trupurile celor decedați
  • furnizați coridoare umanitare și asistență
  • primiți refugiați

Ce putem face:

  • să împărțim cu refugiații pașnici, copiii răniți și bolnavi care au nevoie de tratament urgent, ceea ce vă este drag și are un preț pentru alții”, se mai arată pe site-ul publicației Novaia Gazeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS