13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcrainenii l-au luat prizonier pe şeful grupului de informaţii al Armatei 58 ruse

Ucrainenii l-au luat prizonier pe şeful grupului de informaţii al Armatei 58 ruse

Militarii ucraineni au mai făcut o captură importantă, în persoana unui locotenent-colonel rus, considerat o mină de aur din punct de vedere informaţional, informează Antena3.

Militarii Brigăzii 128 Separate de Asalt Montan din Ucraina l-au capturat pe şeful grupului de informaţii şi contracarare psihologică a uneia dintre unităţile militare ale Rusiei, a informat marţi Ministerul Apărării al Ucrainei, citat de zn.ua.

„În cursul unei lupte cu armata rusă, membri ai Brigăzii 128 Separate de Asalt Montan l-au capturat pe şeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a unităţii militare 47084 a armatei ruse”, a anunţat ministerul.

Iaroslav Galas, ofiţer al Brigăzii 128 de Asalt Montan Transcarpatic, a precizat că deţinutul este locotenent-colonelul Oleksandr Olehovici Koşel, născut la 5 aprilie 1982.  

„A fost luat în timpul unei ciocniri cu o unitate a Armatei 58 a Federaţiei Ruse. Sediul permanent al unităţii militare 47084 este Vladikavkaz, Republica Osetia de Nord-Alania“, a scris Galas pe Facebook.  

Armata rusă a încercat să-l elibereze pe prizonier

Armata ucraineană spune că ruşii au încercat imediat să-l elibereze pe locotenent-colonel, ridicând chiar şi avioane, dar acesta a fost dus într-o zonă sigură.

Valoarea prizonierului este mare deoarece fost în contact direct cu comandantul Armatei 58 a Federaţiei Ruse, general-locotenent Mihail Zusk, căruia îi făcea personal rapoarte zilnice.  

„În timpul percheziţiei, soldaţii Brigăzii 128 au fost surprinşi să constate că locotenent-colonelul Koşel purta lenjerie intimă şi şosete inscripţionate cu textul „Forţele Armate ale Ucrainei”, a mai anunţat Galas.

Acesta a mai precizat, ironic, că e o dovadă elocventă că adversarii recunosc că până și chiloţii și șosetele armatei ucrainene sunt mai bune decât lenjeria intimă a lăudatei „A doua Armate a Lumii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS