24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaDar simbolic pentru ambasadorul Belarusului în Ucraina: o punguță cu „30 de arginți”

Dar simbolic pentru ambasadorul Belarusului în Ucraina: o punguță cu „30 de arginți”

-

Ambasadorul Belarusului în Ucraina, Igor Sokol, a avut parte de o scenă umilitoare în momentul în care se pregătea să părăsească Ucraina și să treacă granița spre Republica Moldova. Un polițist de frontieră i-a înmânat o punguță cu „30 de arginți”, aluzie la personajul biblic Iuda, care l-a trădat pe Isus, într-un gest simbolic de protest pentru susținerea pe care Minskul a oferit-o Rusiei în invazia din Ucraina, informează Digi24.

Cel care i-a aruncat „cu dispreț” punguța este chiar șeful grănicerilor ucraineni, Serhii Deineko, potrivit deschide.md. 

El i-a cerut ambasadorului să-i transmită „arginții” omologului său din Belarus, Anatoli Lapp, șeful Comitetului Frontierei de Stat al Republicii Belarus.

„Pentru lovitura pe la spate dată Ucrainei, puteți să i le dați șefului Comitetului de Frontieră de Stat al Republicii Belarus, general-locotenent A.P. Lapp”, i-a spus diplomatului Serhii Deineko, șeful grănicerilor ucraineni.

Ambasadorul belarus, luat evident prin surprindere, a refuzat să ia punguța.

„Acesta este un ordin”, îi spune Deineko.

 „O fi un ordin pentru tine, dar nu și pentru mine”, a replicat ambasadorul, care s-a întors și a plecat indignat, în timp ce șeful grănicerilor a aruncat spre el punguța.

Ulterior, diplomatul a declarat pentru presa de stat din Belarus că un astfel de comportament este „în afara legii”.

Imaginile au devenit virale pe rețelele sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oltenia – roşie de la un capăt la altul,...

Peste nouă milioane de români au fost duminică la...

ȘTIRI GdS