17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPrimarul din Velykoburlutska, eliberat după ce fusese luat ostatec de ruşi

Primarul din Velykoburlutska, eliberat după ce fusese luat ostatec de ruşi

Primarul din Velykoburlutska, Viktor Tereshchenko, ”capturat” joi de către forţele ruseşti a fost eliberat vineri, anunţă şeful Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleg Syniehubov, citat de News.ro.

Viktor Tereshchenko, primarul comunităţii Velykoburlutska din regiunea de nord-est a Ucrainei, Harkov, a fost eliberat, potrivit unui mesaj video al şeful Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleg Syniehubov.  

 Joi, Syniehubov a declarat că Tereşcenko a fost ”capturat” de forţele ruseşti. 

„Inamicul l-a eliberat pe Viktor Tereşcenko. … Tocmai am vorbit cu el, este la spital şi primeşte tratament. Este un om bun, care stă ferm şi susţine comunitatea sa, locuitorii săi, electoratul său.

Încă o dată, asta doar dovedeşte că inamicul nu va învinge şi nimeni nu va preda un centimetru din pământul nostru inamicului”, a transmis Syniehubov în declaraţia de vineri. 

El a afirmat că forţele ruse nu au permis livrarea ajutoarelor de-a lungul coridoarelor de evacuare, aşa că oficialii locali au înfiinţat centre de ajutor logistic în oraşele din apropiere care aveau cea mai mare nevoie. 

CNN a precizat că nu a putut verifica informaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS