6.7 C
Craiova
vineri, 3 februarie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaFostul premier britanic David Cameron, șofer pe un camion cu ajutoare pentru refugiații din Polonia

Fostul premier britanic David Cameron, șofer pe un camion cu ajutoare pentru refugiații din Polonia

Fostul premier conservator al Marii Britanii, David Cameron, a publicat pe Twitter o fotografie care îl înfățișează la volanul unui camion cu ajutoare pentru refugiații din Ucraina ajunși în Polonia, scrie Antena3.

„Acum conduc spre Polonia, alături de doi colegi din proiectul Chippy Larder pentru a livra donațiile către Crucea Roșie. Va fi un drum lung, dar vă voi ține la curent pe parcurs”, a scris Cameron.

Cameron a lucrat ca voluntar în ultimii ani la proiectul comunitar Chippy Larder, iar ajutoarele colectate includ haine, scutece și produse de primă necesitate.

El este cel care, sub presiunea propriei formațiuni și în contextul campaniei purtate de eurosceptici, a organizat, cu rezultatul știut, referendumul din iunie 2016, în care britanicii au votat împotriva continuării prezenței țării lor în Uniunea Europeană. 

Cameron, care a făcut campanie pentru rămânerea în UE, și-a dat demisia imediat după rezultat, fiind succedat de Theresa May.

Acum, la aproape șase ani de la acele evenimente care au schimbat cursul istoriei, Cameron a lăudat, de pe scaunul unui camion cu volanul pe dreapta, generozitatea cetățenilor din vestul comitatului Oxfordshire – și din Marea Britanie, în general – susținând că aceasta este „fenomenală” și că se manifestă în ajutorarea vecinilor atunci când aceștia au nevoie.

Anterior,  ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a salutat sprijinul oferit de cetățenii din Regatul Unit, dar a indicat că banii ar constitui o formă mai bună de ajutor decât articolele voluminoase.

„Mesajul este simplu: dacă poți, dă câteva lire în loc să aduci lucruri într-o pungă”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS