14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSute de oameni, blocați de două zile sub ruinele teatrului din Mariupol

Sute de oameni, blocați de două zile sub ruinele teatrului din Mariupol

Oficialii ucraineni nu au nicio informație despre soarta oamenilor care au fost prinși sub ruinele teatrului din Mariupol. Joi, 130 de persoane au fost aduse la suprafață. Alte câteva sute sunt încă sub dărâmături și nu se știe dacă sunt în viață sau nu, informează Antena3.

Până acum, 130 de persoane care se adăposteau în subsolul teatrului au fost salvate. Este doar o zecime din numărul celor care sunt încă prinși în interior, potrivit autorităților ucrainene.

Oficialii din regiunea Doneţk şi Kiev au declarat vineri că nu au nicio informație suplimentară cu privire la câţi oameni au supravieţuit atacului de miercuri asupra unui teatru din Mariupol, care era folosit ca adăpost.

Șeful regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a spus că nu va comenta până nu va primi rapoarte oficiale.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Liudmyla Denisova, a declarat că nu există nicio actualizare cu privire la cifrele publicate joi, care raportau că 130 de persoane au fost salvate dintr-un total de 1.300 de oameni despre care se crede că se adăposteau în clădire.

”Ne rugăm ca ei să fie în viață, dar deocamdată nu avem nicio informație”, a spus ea.

Forțele ruse au bombardat orașul Mariupol timp de săptămâni, sute de mii de oameni au rămas captivi în interiorul localității.

Oficialii ucraineni estimează că 2.500 de civili au murit în timpul atacurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS