9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPrimarul și viceprimarul orașului port Skadovsk, răpiți

Primarul și viceprimarul orașului port Skadovsk, răpiți

Primarul și viceprimarul orașului port Skadovsk ar fi fost răpiți miercuri, au anunțat reprezentanții Ministerului de Externe din Ucraina.

Primarul Oleksandr Yakovlyev și viceprimarul Yurii Palyukh ar fi fost răpiți miercuri, susține ministerul ucrainean, potrivit euroweeklynews.com.

Skadovsk este un oraș port la Marea Neagră din regiunea Herson.

Nu este prima dată când se anunță că oficiali ucraineni au fost răpiți. Din momentul începerii războiului, Yevheniy Matvieyev, primarul orașului Dniprorudne, și Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, ar fi fost răpiți.

Postările primarului

Potrivit activistului ucrainean Artem Kostiucenko, armata rusă i-a răpit pe primarul Oleksandr Yakovlev și pe Iuri Paliukh de la Consiliul orașului Skadovsk.

În dimineața zilei de 13 martie, cu doar câteva zile înainte de răpire, Yakovlev a scris că Skadovsk nu a fost ocupat de trupele ruse.

Primarul a spus că armata ucraineană a părăsit orașul pe 24 februarie și că nu au existat ostilități pe teritoriul său până în acel moment. „Pe 9 martie, trupele ruse au intrat în oraș. Apoi au plecat”, a menționat primarul pe Facebook.

Cu toate acestea, mai târziu în acea zi, el a raportat că aproximativ 30 de mașini blindate rusești au intrat în oraș și s-au stabilit într-o tabără de tineri de la periferia orașului.
În realitate, s-a raportat că orașul strategic al Ucrainei, Herson, a căzut în mâinile trupelor ruse încă de la 1 martie.

În prezent, Rusia controlează întreaga regiune Herson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS