19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaO fetiță din Ucraina: Mi-am pierdut brațul după ce rușii m-au împușcat și mi-au ucis tatăl

O fetiță din Ucraina: Mi-am pierdut brațul după ce rușii m-au împușcat și mi-au ucis tatăl

O fetiță de nouă ani a rămas fără o mână după un atac al forțelor ruse în Kiev. Tatăl fetiței a fost ucis în timp ce încerca să-și salveze familia din război. În nevinovăția ei, Sașa speră că soldații ruși nu au vrut să o rănească.

Sașa și părinții ei au încercat să plece din Kiev, dar rușii au deschis focul asupra lor, cu mitraliera. Tatăl ei a murit, iar copila a fost rănită atât de grav la mâna stângă, încât medicii au fost nevoiți să-i amputeze brațul, de sus.

Sașa este internată acum în spital și se simte mai bine, iar în ciuda ororilor prin care a trecut, și-a păstrat nevinovăția și puritatea ei de copil. Ea speră că soldații ruși „nu au vrut să o rănească” iar curajoasa copilă a devenit cunoscută în lumea întreagă, după postările pe Twitter, relatează cotidianul The Sun.

Sașa își amintește coșmarul prin care a trecut

După ce rușii au tras către mașina cu care se deplasau, tatăl ei a murit, Sașa fost rănită la mână, iar sora și mama ei și-au găsit scăparea, ascunzându-se într-o pivniță. Șașa crede totuși că a fost împușcată accidental. „Am fost împușcată în mână, în timp ce mama alerga după sora mea. Am crezut că a murit, dar se ghemuise la pământ, acoperind-o cu trupul. Apoi am leșinat, iar cineva a dus-o într-o pivniță, apoi mai mulți oameni m-au dus-o pe o pătură, la spital” a spus Șașa, potrivit sursei citate.

Fetița de nouă ani este una din miile de victime civile nevinovate ale războiului pornit de Vladimir Putin. Încercând să protejeze locuitorii, primarul orașului a impus o interdicție de deplasare pe timpul nopții, începând ora 20. Legea marțială este în continuare în vigoare, și cine este găsit pe stradă riscă să fie împușcat chiar de forțele ucrainene, care vizează rușii deghizați care ar fi putut să pătrundă în oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS