20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaElveția impune sancțiuni împotriva a aproape 197 de miliardari și oficiali ruși

Elveția impune sancțiuni împotriva a aproape 197 de miliardari și oficiali ruși

Elveția a anunțat că impune sancțiuni împotriva a aproape 197 de miliardari și oficiali ruși, plus împotriva altor nouă entități, o decizie istorică dată fiind neutralitatea istorică a țării, relatează agenția Interfax.

„Sancțiunile se aplică altor 197 de persoane: vorbim de sancțiuni financiare și restricții de intrare în țară. În plus, se impun sancțiuni împotriva altor nouă entități” a anunțat guvernul elvețian într-un comunicat, acesta notând că „lista elvețiană a sancțiunilor este acum pe deplin în concordanță cu lista UE”.

Noile sancțiuni impuse de Elveția vizează în special oameni de afaceri

Noile sancțiuni impuse de Elveția vizează în special oameni de afaceri, pe listă fiind incluși Roman Abramovici, Andrei Melnicenko, fondatorul EuroChem Group și al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, Alexander Vinokurov, cel mai mare acționar al lanțului de retail Magnit, Vadim Moșkovici, un miliardar cu afaceri în domeniul imobiliar și agricultură Dmitri Pumpîanski, proprietarul producătorului de conducte de oțel OAO TMK, și fiul său, Dmitri Mazepin, acționarul majoritar și președintele Uralchem Integrated Chemicals, și fiul.

Au fost sancționați, de asemenea, președintele Rostelecom, Mihail Oseevsk, și CEO-ul Pervîi Kanal, Konstantin Ernst.

La sfârșitul lunii februarie, Elveția a impus sancțiuni financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin

La sfârșitul lunii februarie, Elveția a impus sancțiuni financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, prim-ministrului rus Mihail Mișustin și ministrului de externe Serghei Lavrov, anunțând că va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei.

Inițial Elveția anunțase că a decis să nu se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, însă va lua măsurile necesare pentru a evita să fie utilizată ca bază pentru ocolirea lor.

Decizia de a impune sancțiuni împotriva unor oameni de afaceri ruși din cauza războiului din Ucraina este una istorică pentru Elveția, țară cunoscută nu doar pentru neutralitatea sa în domeniul politic, ci și pentru sistemul său financiar-bancar opac, adesea folosit pentru tranzacții economice netransparente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS