27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina400 de oameni, ţinuţi ostateci de ruşi în spitalul din Mariupol

400 de oameni, ţinuţi ostateci de ruşi în spitalul din Mariupol

Potrivit CNN, un oficial ucrainean acuză forțele ruse că 400 de oameni sut prizonieri la un spital din Mariupol. De mai bine de două zile, aceștia nu pot părăsi clădirea, majoritatea aflându-se în subsolul spitalului, scrie G4Media.

Șeful administrației regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că medicii și pacienții sunt ținuți împotriva voinței lor în incinta spitalul regional de terapie intensivă Mariupol, denumit și Spitalul nr. 2.

Într-o declarație postată pe canalul său oficial Telegram, Kyrylenko a spus că unul dintre angajații spitalului a reușit să transmită informații despre ceea ce se întâmplă.

„Este imposibil să ieșim din spital. Se trag spre noi rafale puternice și suntem siliți să rămânem în subsol. Mașinile nu au putut să conducă spre spital de două zile. Clădiri înalte din jurul nostru ard, rușii au gonit 400 de oameni de la clădirile învecinate până la spitalul nostru. Nu putem pleca”, a spus  angajatul spitalului, conform lui Kyrylenko.

Kyrylenko a spus că spitalul a fost „practic distrus” în urmă cu câteva zile, dar că personalul său și pacienții au rămas în subsol, unde pacienții au continuat să fie tratați.

„Fac un apel la organizațiile internaționale pentru drepturile omului să răspundă acestor încălcări vicioase ale normelor și obiceiurilor de război, acestor crime flagrante împotriva umanității. Rusia și fiecare cetățean implicat în crime din Ucraina trebuie să fie pedepsiți”, a spus Pavlo Kyrylenko, conform Pavlo Kyrylenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS