11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski: Unele state membre ale NATO, hipnotizate de agresiunea Rusiei

Zelenski: Unele state membre ale NATO, hipnotizate de agresiunea Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, într-un discurs adresat liderilor europeni, că „NATO este cea mai puternică alianță din lume”, însă „unele state membre ale alianței sunt hipnotizate de agresiunea rusă”, relatează BBC.

Într-un video call cu premierul britanic Boris Johnson și reprezentanții altor state care participă la misiunea Joint Expeditionary Force, Zelenski și-a exprimat din nou frustrarea față de refuzul NATO de a impune o zonă de excludere aeriană în Ucraina.

„NATO este cea mai puternică alianță din lume”

Potrivit președintelui ucrainean, „NATO este cea mai puternică alianță din lume”, însă „unele state membre ale alianței sunt hipnotizate de agresiunea rusă”.

„Auzim vorbindu-se mult despre al Treilea Război Mondial, că ar putea izbucni dacă NATO închide spațiul aerian al Ucrainei pentru rachetele și avioanele rusești și, ca atare, nu a fost dispusă zona de excludere aeriană care ar fi avut scopuri umanitare”, a declarat el.

Zelenski a cerut în repetate rânduri aliaților NATO să stabilească o zonă de restricţie aeriană deasupra Ucrainei

„Asta permite armatei ruse să bombardeze orașele pașnice și să arunce în aer blocuri de locuințe, spitale și școli. Patru clădiri cu etaj au fost bombardate în cursul dimineții, zeci de morți”.

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri aliaților NATO să stabilească o zonă de restricţie aeriană deasupra Ucrainei, însă alianța exclude această posibilitate pentru a nu intra în conflict direct cu Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS