14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Stoltenberg: Rusia ar putea conduce o operațiune sub steag fals cu arme chimice

(VIDEO) Stoltenberg: Rusia ar putea conduce o operațiune sub steag fals cu arme chimice

-

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat marți într-o conferință de presă la Bruxelles că ”suntem îngrijorați că Rusia ar putea duce o operațiune sub steag fals cu arme chimice”.

El s-a referit la acuzațiile Rusiei legate de dezvoltarea de arme chimice și biologice în Ucraina, calificându-le drept ”minciuni absurde”, conform G4Media.ro.

Au spus că protejează civilii, dar de fapt îi ucid“

„Au spus că nu plănuiesc să invadeze Ucraina, dar au făcut-o. Au spus că-și retrag trupele, dar au trimis mai multe. Au spus că protejează civilii, dar de fapt îi ucid. Acum fac cereri absurde în legătură cu laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina. Sunt doar alte minciuni și suntem îngrijorați că Moscova ar putea înscena o operațiune sub steag fals, posibil cu arme chimice”, a spus șeful NATO într-o conferință de presă.

„Aliații din NATO, UE și alte state au introdus sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei”

„Poporul ucrainean luptă cu curaj. Își apără viitorul și noi trebuie să-l susținem. Mâine ni se va alătura ministrul Apărării din Ucraina și partenerii din Georgia, Suedia și Uniunea Europeană. Întreaga lume condamnă acest război fără sens. Aliații din NATO, UE și alte state au introdus sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei”, a continuat el.

Stoltenberg a adăugat că miniștrii Apărării din statele alianței vor decide creșterea numărului de trupe în țările de est, dar și creșterea prezenței aeriene și navale în flancul estic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi vânzători de droguri, încarceraţi în arestul IPJ Dolj

Procurorii DIICOT au dispus, luni, reţinerea a doi tineri de 22 şi 33 de ani, acuzaţi de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse psihoactive, respectiv trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, în ultimii doi ani, inculpaţii ar fi vândut substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor din Dolj. Unul dintre inculpaţi, care este acuzat de trafic de droguri de risc, ar fi vândut şi canabis consumatorilor de droguri.

ȘTIRI GdS