7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPunct de informare pentru refugiaţi în judeţul Alba, la km 316 al autostrăzii A1

Punct de informare pentru refugiaţi în judeţul Alba, la km 316 al autostrăzii A1

Un punct de informare pentru cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina va fi amenajat pe Autostrada A1, pe ruta coridorului verde care tranzitează judeţul Alba, la Pianu, scrie Agerpres.

Astfel, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, o construcţie din elemente modulate repartizată iniţial Centrului de Dializă Alba va fi relocată la km 316 de pe autostrada A1, urmând să găzduiască un punct de informare pentru refugiaţii din Ucraina.

Punctul de informare va fi amplasat pe sensul de mers Sebeş – Deva, în zona unei benzinării. Aici se va asigura permanenţa 24 de ore din 24 de către un reprezentant din partea structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, însoţit, în limita posibilităţilor, de un reprezentant de la Crucea Roşie Română – Filiala Alba şi din cadrul altor ONG-uri şi/sau voluntari după caz.

Crucea Roşie Română Filiala Alba şi/sau alte ONG-uri vor asigura în punctul de informare apă şi produse alimentare pentru cetăţenii străini proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina aflaţi în trafic.

Judeţul Alba este tranzitat de unul dintre coridoarele verzi destinate refugiaţilor din Ucraina care au intrat în România prin punctele vamale din est şi sud-est şi care se îndreaptă spre Ungaria. Coridorul se suprapune în Alba peste traseul autostrăzii, dinspre Sibiu spre Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS