26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPersonalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol, luați ostatici de ruşi

Personalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol, luați ostatici de ruşi

Personalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol, oraşul-port de la Marea Azov asediat de trupele ruse de la 1 martie, au fost luați ostatici de către trupele ruse, conform viceprimarului Serghei Orlov, citat de BBC.

„Am primit informații că armata rusă a capturat cel mai mare spital al nostru și ne folosesc pacienții și medicii ca ostatici. Putem confirma această informație, confirmată, de asemenea, de guvernatorul regiunii Donețk. Am primit informații că sunt 400 de oameni acolo”, a spus viceprimarul din Mariupol.

Mariupol, asediat de către trupele ruse încă de 1 martie

Situația în Mariupol este critică, orașul fiind asediat de către trupele ruse încă de 1 martie.

Conform unui ultim bilanț, de luni, al autorităților ucrainene, peste 2.500 de oameni au fost uciși în Mariupol de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Majoritatea oamenilor stau în subsoluri și în adăposturi în condiții inumane

Conform administrației locale, majoritatea oamenilor stau în subsoluri și în adăposturi în condiții inumane – fără mâncare, fără apă, electricitate și încălzire. Oamenii topesc zăpadă și demontează sistemul de încălzire pentru a face rost de apă de băut.

Petro Andrișcenko, consilier al primarului orașului, a declarat marți că aproximativ 350.000 de oameni sunt încă blocați în Mariupol, după ce încercările de evacuare prin coridoare umanitare au eșuat, acestea fiind atacate de către trupele ruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS