11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi morți în urma bombardării unor blocuri din Kiev

Doi morți în urma bombardării unor blocuri din Kiev

Mai multe clădiri rezidențiale din Kiev au fost bombardate marți dimineață. Și stația de metrou a fost avariată.

În urma unui atac asupra unui bloc de locuințe din Kiev cel puțin două persoane au murit. Mai multe zone ale capitalei au fost atacate.

Două clădiri din zonele rezidențiale ale Kievului au fost grav avariate de mai multe rachete balistice, marți dimineața, într-unul dintre cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului, potrivit serviciilor de urgență ucrainene, potrivit www.aljazeera.com.

O casă privată din Osokorky, un cartier aflat la est de centrul orașului, a fost lovită de mai multe rachete, chiar înainte de ora locală 6 dimineața, marți, au declarat serviciile de urgență într-un comunicat.

Un incendiu a izbucnit într-o clădire cu două etaje, dar a fost stins la scurt timp după aceea. Nu au fost raportate victime.

La scurt timp după atacul de la Osokorky, un bloc de 10 etaje din Podil, la nord de centrul orașului, a fost lovit de rachetele ruse, provocând un incendiu la primele cinci etaje ale clădirii.

O persoană a fost transportată la spital, au precizat serviciile de urgență.

Stația de metrou din Kiev a fost avariată în urma exploziei

Rețeaua de metrou din Kiev a postat pe Twitter că una dintre explozii din această dimineață a deteriorat fațada stației Lukyanivska și birourile.
Lukyanivska este destul de aproape de centrul Kievului. Stația a fost închisă din cauza pagubelor.

Discuțiile dintre oficialii ruși și ucraineni sunt de așteptat să fie reluate marți.
Peste 4.000 de persoane au fost evacuate luni din orașele ucrainene din prima linie, a declarat viceprim-ministrul țării, Iryna Vereșciuk.
Vereșciuk acuză forțele ruse că au tras asupra civililor din regiunea Kiev.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a încercat să prelungească legea marțială în țară cu încă 30 de zile începând cu 24 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS