17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUnul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin recunoaşte că invazia Ucrainei decurgre conform planului

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin recunoaşte că invazia Ucrainei decurgre conform planului

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul, cea mai puternică recunoaștere publică de până acum de la Moscova, scrie Reuters.

Șeful Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, a vorbit duminică la o slujbă oficiată de patriarhul ortodox Kirill. Acesta a spus că progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Comentariile sale au apărut în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori”

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori”, a spus Zolotov, cândva responsabil de securitatea personală a lui Putin.

„Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi pentru noi, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”, a mai spus Zolotov.

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia.

Zolotov este un influent oficial de la Moscova, care a fost cândva șeful securității personale a lui Putin.

Acum conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă. Este subordonată direct lui Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS