23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZiarul New York Times îşi retrage din Rusia toți corespondenții

Ziarul New York Times îşi retrage din Rusia toți corespondenții

Publicaţia New York Times (NYT) și-a retras toți corespondenții din Rusia, marcând o premieră: este pentru prima dată în ultimii peste o sută de ani când ziarul nu va avea reporteri pe teren acolo, informează G4Media.

„O zi foarte tristă pentru istoria @nytimes la Moscova. Retragerea tuturor corespondenților săi din țară. Avem reporteri acolo continuu din 1921, cu una sau două scurte întreruperi din cauza problemelor cu viza. Nu Stalin, nu Războiul Rece, nimic nu ne-a alungat afară”, a scris pe Twitter Neil MacFarquhar, un fost șef al biroului NYT din Moscova.

Ziarul și-a anunțat retragerea oficială din Rusia marți, invocând o nouă legislație care urmărește să incrimineze jurnaliştii care relatează despre invazia Moscovei în Ucraina, interzicând orice referire la „război”.

„Noua legislație a Rusiei urmărește să incrimineze știrile independente și precise despre războiul împotriva Ucrainei. Pentru siguranța și securitatea personalului nostru editorial care lucrează în regiune, îi mutăm deocamdată din țară”, a declarat purtătorul de cuvânt al New York Times, Danielle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS