9 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaONU: Al doilea val de refugiaţi din Ucraina, format din persoane mai vulnerabile

ONU: Al doilea val de refugiaţi din Ucraina, format din persoane mai vulnerabile

După primul val de oameni plecaţi din Ucraina din cauza războiului, va urma cel mai probabil un al doilea val, format din refugiaţi mai vulnerabili, a atras atenţia directorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, potrivit căruia marţi sau miercuri se va depăşi pragul de două milioane de refugiaţi.

„Dacă războiul continuă, vom începe să vedem oameni care nu au resurse şi conexiuni”, a spus marţi Grandi într-o conferinţă de presă la Oslo, în Norvegia, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Aceasta va însemna o situaţie mai complexă pe care vor trebui să o gestioneze statele europene şi va fi nevoie de o solidaritate şi mai mare din partea tuturor din Europa şi din afara ei”, a mai atras atenţia Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi.

Pragul de două milioane de refugiaţi ar urma să fie depăşit marţi sau miercuri

El a mai spus că pragul de două milioane de refugiaţi ar urma să fie depăşit marţi sau miercuri.

„Cred că vom depăşi pragul de două milioane astăzi sau cel târziu mâine”, a declarat Grandi, potrivit AFP.

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, a transmis duminică că cei peste 1,5 milioane de cetățeni care au părăsit Ucraina de la începutul ostilităților consitutie criza refugiaților ”cu cea mai rapidă creștere în Europa, de la Al Doilea Război Mondial încoace”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS