21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaJaponia donează echipamente de protecție pentru armata ucraineană

Japonia donează echipamente de protecție pentru armata ucraineană

Japonia donează, pentru prima dată în istorie, veste antiglonț, căști, medicamente și alte ajutoare, informează Antena3.

Ambasadorul ucrainean în Japonia Serhiy Korsunsky a anunțat acest lucru pe Facebook.

„Astăzi a fost semnat un acord interguvernamental sub forma unui schimb între Ucraina și Japonia privind furnizarea gratuită către guvernul Ucrainei de echipamente de protecție pentru nevoile Forțelor Armate și anume veste antiglonț, căști, corturi, îmbrăcăminte de iarnă, medicamente, generatoare, camere, diverse echipamente pentru utilizare în situații de urgență”, se arată în comunicat.

„Vreau să știți că Japonia oferă Ucrainei un sprijin fără precedent”, a mai spus ambasadorul.

De asemenea, tot pentru prima dată, și Finlanda furnizează Ucrainei 2.500 de puști automate, 150.000 de cartușe de muniție, 1.500 de RPG de unică folosință și 70.000 de truse alimentare.

 Suedia a oferit asistență militară pentru prima dată din 1939.

În plus, Norvegia a luat și ea o decizie excepțională în sprijinul Ucrainei, îndepărtându-se de politica de a nu furniza arme țărilor non-NATO aflate în război. Oslo trimite 2.000 de lansatoare de grenade antitanc.

În același timp, Luxemburg oferă Ucrainei arme antitanc, în timp ce Austria neutră va trimite căști, veste de protecție și combustibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS