22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaHoţii care jefuiesc casele şi magazinele din Ucraina, legaţi de stâlpi şi bătuţi

Hoţii care jefuiesc casele şi magazinele din Ucraina, legaţi de stâlpi şi bătuţi

În lipsa forțelor de ordine, dreptatea e făcută în stradă de locuitori în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor: jefuitorii caselor abandonate de refugiați sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele. Fenomenul a luat amploare în ultimele zile, iar zeci de astfel de cazuri fac înconjurul rețelelor de socializare, scrie Ziaristii.com.

Din cauza războiului care macină ţara, oamenii din marile oraşe trec printr-o criză fără precedent. Pe lângă faptul că au rămas fără magazine din care să cumpere mâncare sau apă ori alte produse de care au nevoie, aceştia se confruntă şi cu fenomenul furturilor.

În acest moment, în Ucraina atacată de Rusia nu se mai poate vorbi, bineînțeles, despre aplicarea legii și pedepsirea răufăcătorilor prin metodele instituționale ale unui stat de drept în vremuri de pace: arestare, anchetă, proces, condamnare.

Locuitorii au găsit soluția instaurării unei legi a străzii, cei prinși că fură fiind supuși unui tratament umilitor. Tâlharii sunt legați de stâlpi sau pomi. În unele cazuri li se dau pantalonii jos și sunt bătuți la fundul gol cu nuielele de locuitorii furioși.

În alte cazuri li se atârnă de gât cartoane pe care scrie ce au făcut și lăsați acolo.

Soldaţii ruşi jefuiesc de foame

Astfel de scene se întâlnesc atât în capitala Kiev, cât și în alte localități. Inițial, pedepsele i-au vizat pe jefuitorii caselor abandonate de cei refugiați din calea războiului. Dar apoi s-au extins la cei care au încercat să prade magazine, benzinării și bănci.

În acest moment, însă, nu doar civili ucraineni se dedau la jafuri în Ucraina. Camerele de supraveghere ale magazinelor și băncilor au suprins numeroși soldați ruși care se dedau la jafuri.

În unele cazuri, militarii ruși fură, cel mai probabil, de foame, observându-se că iau mâncare și băutură. Armata rusă este un dezastru logistic în acest război, eșuând complet să-și aprovizioneze trupele cu provizii și carburant încă dinainte de începerea invaziei. Putin își plătește militarii în termen și rezerviștii absolut mizerabil, aceștia având o soldă de 2.087 ruble pe lună (adică aproximativ 110 lei). Lăsați de superiorii lor fără mâncare și cu foarte puțini bani în buzunar, unii soldați trebuie să fure ca să poată supraviețui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS