21.6 C
Craiova
duminică, 14 august, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMercenari din Siria, care să lupte în Ucraina, angajaţi de Rusia

Mercenari din Siria, care să lupte în Ucraina, angajaţi de Rusia

Rusia angajează mercenari din Siria, care au experienţă în gherila urbană, pentru a lupta în Ucraina, a relatat duminică Wall Street Journal, citând responsabili americani.

Moscova, care a lansat o invazie în Ucraina în 24 februarie şi a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta, a început în ultimele zile să recruteze combatanţi sirieni pentru a-i utiliza în preluarea controlului asupra zonelor urbane, au indicat patru responsabili pentru cotidianul american.

Rusia este implicată din 2015 în conflictul sirian de partea regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Un responsabil american a afirmat că unii combatanţi sirieni s-ar afla deja în Rusia

Un responsabil american a afirmat pentru WSJ că unii combatanţi sirieni s-ar afla deja în Rusia, pregătindu-se să se alăture luptelor în Ucraina. Această sursă nu a oferit mai multe detalii, potrivit Stirile Pro Tv.

Combatanţi străini sunt deja prezenţi de ambele părţi ale frontului din Ucraina.

Liderul forte al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, fost rebel devenit aliat al Kremlinului, a difuzat înregistrări video cu combatanţi ceceni în Ucraina şi a declarat că unii au fost ucişi în lupte.

Zeci de mii de voluntari au venit în Ucraina pentru a se alătura forţelor ucrainene

De cealaltă parte a frontului, zeci de mii de voluntari au venit în Ucraina pentru a se alătura forţelor ucrainene, potrivit ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Kievul şi Harkovul, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, se află în continuare sub controlul guvernului ucrainean, în timp ce Rusia a capturat oraşul port Herson şi şi-a intensificat bombardamentele asupra centrelor urbane de-a lungul ţării.

Invazia rusă, care a intrat luni în a cea de-a 12-a zi, a determinat peste 1,5 milioane de persoane să fugă din Ucraina în ceea ce ONU a calificat drept criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere în Europa după al Doilea Război Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS