16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaGara din Harcov asaltată de ucraineni care fug din calea războiului

Gara din Harcov asaltată de ucraineni care fug din calea războiului

Mii de ucraineni au luat, ieri, cu asalt gara din orașul Harcov, al doilea ca mărime din Ucraina, după ce rușii au încetat focul și lăsat liber un cordon umanitar.
Armata rusă a anunțat că va opri focul din nou, astăzi, şi va deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene, relatează agenția de presă Interfax.

Coridoarele umanitare din Kiev, Mariupol, Harkov și Sumy vor fi deschise la cererea președintelui francez Emmanuel Macron, a anunțat ministerul rus al Apărării.

Încetarea focului va avea loc de la ora locală 10.00, potrivit ministerului rus al apărării, cu rute de evacuare stabilite în capitala Kiev, precum și în Harkov, Mariupol și Sumi. Toate aceste orașe sunt în prezent sub o operațiune de asalt a Rusiei. Oficialii ucraineni nu au confirmat încă acest lucru.

Potrivit hărților publicate de agenția de presă RIA, coridorul de la Kiev va duce spre Belarus, iar civilii din Harkov vor avea doar un coridor care duce spre Rusia. Coridoarele de la Mariupol și Sumy vor duce atât spre alte orașe ucrainene, cât și spre Rusia.

În weekend, două eforturi de a deschide o rută pentru a permite civililor să plece din Mariupol au eşuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS