6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCinci milioane de ucraineni își vor părăsi țara dacă vor continua bombardamentele, spune şeful diplomației UE

Cinci milioane de ucraineni își vor părăsi țara dacă vor continua bombardamentele, spune şeful diplomației UE

UE se așteaptă ca cinci milioane de ucraineni să părăsească țara dacă bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei continuă, a avertizat luni șeful diplomației Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, citat de The Guardian.

„Trebuie să ne pregătim să primim în jur de cinci milioane de oameni. Trebuie să mobilizăm toate resursele UE pentru a ajuta acele țări care primesc oameni. Vom avea nevoie de mai multe școli, mai multe centre de primire – mai mult din toate” , a afirmat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate. 

Control mai atent asupa cheltuielilor UE pentru ajutor în țările care au sprijinit Rusia în mod diplomatic

Josep Borrell a promis, de asemenea, un control mai atent asupa cheltuielilor UE pentru ajutor în țările care au sprijinit Rusia în mod diplomatic sau care s-au abținut de la a critica invazia Ucrainei de către Moscova.

Numărul persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, devenind criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere de după cel de-al Doilea Război Mondial, a anunțat duminică ONU. 

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană au convenit să adopte măsuri de urgenţă

Într-o decizie fără precedent, miniştrii de interne din Uniunea Europeană au convenit să adopte măsuri de urgenţă pentru a acorda protecţie imediată persoanelor care fug de războiul din Ucraina.

Ucrainenii care ajung în UE sunt protejaţi iniţial timp de un an, dar aceasta poate fi prelungită cu încă doi ani în total.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a calificat drept „istorică” actuala cooperare europeană în ceea ce priveşte ajutorul acordat refugiaţilor din criza ucraineană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS